Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  • Assen - Groningen - Hoogezand - Sappemeer - Stadskanaal
  •  0852500875

Scheidingsbemiddeling en mediation

Als jullie hebben besloten om de relatie te beëindigen, dan hebben jullie samen vaak eerst een lastig gesprek te voeren. Vervolgens begint de zoektocht naar de persoon of organisatie die jullie met de scheiding gaat helpen: de scheidingsbemiddeling / mediatior. Dat is vaak ook een uitdaging, want door het ruime aanbod aan scheiding mediators zie je vaak door de bomen het bos niet meer.

Belangrijk is dat jullie bij iemand aan tafel zitten waar je beiden vertrouwen in hebt en die kennis van zaken heeft. Om die reden bieden wij een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, want alleen op die manier kan worden ondervonden of jullie bij de juiste scheidingsbemiddelaar aan tafel zitten.

Scheidingsbemiddeling

Wanneer jullie kiezen voor scheidingsbemiddeling bij Geld in Huis afd. echtscheidingen, krijgen jullie te maken met een scheidingsbemiddelaar en tevens mediator, die enerzijds goed luistert naar jullie behoefte en anderzijds actief meedenkt en mogelijke oplossingen met jullie bespreekt. De scheidingsbemiddelaar houdt het tempo erin, zonder iets te overhaasten. Hij of zij neemt jullie mee langs alle belangrijke onderwerpen bij een scheiding, zoals de verzorging van de kinderen, alimentatie, woning, hypotheek, inboedel, pensioen, spaargeld, schulden, besteedbaar inkomen na de scheiding, etc. Pas wanneer jullie het overal over eens zijn geworden, tekenen jullie het scheidingsconvenant (en eventueel het ouderschapsplan). Vervolgens verzorgt de scheidingsbemiddelaar het juridische traject bij de rechtbank en de gemeente. Nadat al die stappen zijn genomen, zijn jullie officieel gescheiden.

Mediation bij een scheiding

Iedere scheiding brengt emoties met zich mee. Hierdoor is het soms lastig om elkaar goed te begrijpen en begrip voor elkaars standpunt op te brengen. Soms lijkt het wel of beiden een andere taal spreken. De vaardigheden van de scheidingsbemiddelaar helpen jullie om hier doorheen te komen. Jullie blijven daardoor in gesprek en op koers richting het eindpunt. De scheidingsbemiddelaar is neutraal, onpartijdig en is verantwoordelijk voor het brengen van balans in de afspraken die jullie gaan maken. Zo kunnen jullie de relatie met respect naar elkaar afsluiten en je beiden richten op een nieuwe toekomst. 

Je kan contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek of als je vragen hebt over je situatie. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen. Vul het contact formulier hiernaast in of bel ons gerust.