Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  • Assen - Groningen - Hoogezand - Sappemeer - Stadskanaal
  •  0852500875

Elke relatie is uniek, dus ook het beëindigen van de relatie. Daarom is scheiden maatwerk.

 

Wonen

Een van de belangrijkste vragen bij een scheiding is: Waar gaan jullie wonen? Nu wonen jullie misschien nog samen in hetzelfde huis, maar dat gaat veranderen. Wat zijn de mogelijkheden?

 

Blijven

De eerste vraag is vaak of één van jullie beiden in de huidige woning blijft wonen en zo ja, wie dan? Als jullie een koopwoning hebben moet ook berekend worden of het mogelijk is om de woning te behouden. Is het betaalbaar voor degene die achterblijft en zal de geldverstrekker goedkeuring geven?  Omdat wij naast echtscheidingsadvies ook hypotheekadvies geven, kunnen wij dit meteen voor jullie berekenen. Hierdoor wordt snel duidelijk wat mogelijk is, zodat jullie samen kunnen beslissen wie in de huidige woning blijft.

 

Verhuizen

Nu duidelijk is wie in de huidige woning blijft kan de ander op zoek naar een nieuwe woonruimte. Misschien gaan jullie allebei op zoek naar een nieuwe woning. Of je nu wilt huren of kopen, het kan best lastig zijn om een geschikte woning te vinden. Er zijn niet veel woningen beschikbaar en je weet misschien ook nog niet precies wat je kunt betalen. Daarom brengen wij al vroeg in het scheidingsproces de nieuwe financiële situatie in kaart. We berekenen wat je per maand te besteden hebt en als je wilt kopen berekenen we ook het bedrag dat je na de scheiding kunt lenen voor een woning. Op deze manier wordt snel duidelijk hoe de woonsituatie na de scheiding eruit ziet. Dat geeft rust.

 

Hypotheek

Of je er nu voor kiest om in de gezamenlijke woning te blijven wonen of om te verhuizen. Als het gaat om een koopwoning heb je naast echtscheidingsadvies meestal ook hypotheekadvies nodig. Als je blijft moet de ander worden ontslagen uit de hypotheek. Hier zal de geldverstrekker voorwaarden aan verbinden en vaak moet de hypotheek aangepast worden. Als je een andere woning koopt heb je vaak een nieuwe hypotheek nodig en gelden weer andere voorwaarden. Naast de scheiding kunnen wij ook de hypotheek voor jullie regelen. Het voordeel hiervan is dat we jullie situatie en wensen al kennen, zodat het niet nodig is om dat allemaal nog een keer te vertellen.