Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  • Assen - Groningen - Hoogezand - Sappemeer - Stadskanaal
  •  0852500875

Elke relatie is uniek, dus ook het beëindigen van de relatie. Daarom is scheiden maatwerk.

 

Alimentatie

Misschien werkte één van jullie tijdens de relatie minder of niet om voor de kinderen te zorgen of het huishouden te doen. Hierdoor kan diegene financieel afhankelijk zijn van de ander, waardoor er behoefte is aan partneralimentatie. Als jullie samen kinderen hebben zijn jullie na de scheiding beiden verplicht bij te dragen in de kosten van de kinderen. Hiervoor wordt vaak kinderalimentatie betaald.

 

Kinderalimentatie

Als er kinderen zijn wordt eerst de kinderalimentatie berekend. Hiervoor wordt gekeken wat de kosten van de kinderen zijn en wat jullie hier beiden in kunnen bijdragen. De kosten van de kinderen kunnen veranderen als ze ouder worden en ook jullie inkomen kan veranderen. Daarom kan het na verloop van tijd gewenst zijn om de alimentatie opnieuw te berekenen.

 

Kinderrekening

Het is niet verplicht om af te spreken dat de ene ouder kinderalimentatie aan de andere ouder betaalt. Jullie kunnen er ook voor kiezen om een kinderrekening te openen. Dit is een gezamenlijke rekening waarop jullie ieder een bijdrage in de kosten van de kinderen storten. In het ouderschapsplan spreken jullie af welk bedrag ieder op de rekening stort, welke kosten hiervan betaald worden en wie beslist over de betalingen. Zo kunnen jullie afspreken dat grote uitgaven alleen in overleg gedaan worden.

 

Partneralimentatie

Als de kinderalimentatie is vastgesteld kan de partneralimentatie berekend worden. Hiervoor wordt gekeken wat de behoefte aan partneralimentatie is en wat de ander kan betalen. Jullie kunnen er ook voor kiezen om af te zien van partneralimentatie, bijvoorbeeld omdat jullie ieder in jullie eigen levensonderhoud kunnen voorzien en na de scheiding niet financieel aan elkaar verbonden willen blijven. In overleg is veel mogelijk. Goed inzicht in de mogelijkheden en financiële gevolgen is van groot belang om de juiste keuzes te maken. Wij helpen jullie hier graag bij.