Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  • Assen - Groningen - Hoogezand - Sappemeer - Stadskanaal
  •  0852500875

Van huurders naar kopers: wij doen mee aan de pilot 'Duurhuurders'. Hoe dit in z’n werk gaat leest u hier.

Samen met AEGON, BLG Wonen, Florius, ING, NHG en Vereniging Eigen Huis EN Geld in Huis introduceren wij een oplossing voor duurhuurders. Wij vinden dat deze huurders - door het betalen van hoge huurkosten - bewezen hebben dat zij bepaalde woonlasten kunnen dragen. Door dit mee te laten wegen bij een hypotheekaanvraag, vergroten wij hun kans op een passende hypotheekfinanciering. En daarmee de mogelijkheid tot het kopen van een eigen woning

Maatschappelijk probleem voor duurhuurder

Deze groep mensen komt niet in aanmerking voor sociale huur, maar kan op basis van hun inkomen ook geen woning kopen. Overwegen ze de overstap van de vrije huursector naar een koopwoning? Dan kunnen ze binnen het huidige leenstelsel vaak geen passende woning en/of financiering vinden. Dit terwijl ze wél hebben bewezen dat ze gedurende een lange periode vaak hoge woonlasten kunnen betalen. Hierdoor blijven veel duurhuurders gedwongen in de vrije huursector wonen. Daar willen wij met deze pilot verandering in brengen.

Beter wonen is het doel

De pilot Duurhuur geeft huurders met relatief hoge huurlasten een kans om een eigen woning te kopen met een verantwoorde hypotheek. Deze is afgestemd op hun individuele situatie. Ook zzp’ers, ondernemers en flexwerkers kunnen deelnemen aan deze pilot. Hiermee krijgen zij de kans om op termijn vermogen op te bouwen via een eigen woning. Daarnaast verbetert de verhouding tussen hun inkomsten en woonlasten.

Wat houdt de pilot in?

De pilot is gestart op 27 januari 2022 en is een samenwerking tussen Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, NHG en Geld in Huis. Een belangrijk uitgangspunt van de pilot is dat verstrekking plaatsvindt op basis van individueel maatwerk. NHG heeft een aantal kaders opgesteld waarbinnen NHG borg kan staan voor deze maatwerkhypotheken. De overige Voorwaarden en Normen van NHG blijven gelden. De pilot duurt maximaal 2 jaar of als 1.000 hypotheken zijn verstrekt (totaal door alle deelnemende geldverstrekkers). 

Voor wie is deze pilot bedoeld?

Geïnteresseerde huurders kunnen vanaf 27 januari 2022 terecht bij ons als onafhankelijke adviseur van Aegon, BLG Wonen en ING. En vanaf eind maart ook bij ons voor Florius. De Geld in Huis doet de eerste beoordeling of een huurder in aanmerking komt voor de pilot en komt, indien mogelijk, samen met de geldverstrekker tot een verantwoorde hypotheekoplossing. Als het past binnen de gestelde kaders, dan staat NHG borg voor de maatwerkhypotheek.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-02-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.